Baja California

Omgivet af Stillehavet på en side og Sea of Cortez på den anden strækker halvøen Baja California sig mere end 1200 kilometer parallelt med det mexikanske fastland. Fortryllende ørkenlandskaber, frodige oaser og rigt dyreliv har fulgt os på vores rejse hér – en tur, der af vores guidebog beskrives som “One of the world’s great roadtrips”.

_______________

Surrounded by the Pacific Ocean on one side and the Sea of ​​Cortez on the other the peninsula of Baja California stretches for more than 1200 kilometers, parallel to the Mexican mainland. Enchanting desert landscapes, lush oases and abundant wildlife have followed us on our journey – a trip that our guidebook described as “One of the world’s great roadtrips.”

_MG_4543 EnsenadaI Ensenada kan man få en Fish Taco så frisk, at den spræller på vej ned i maven. Fra det lokale fiskemarked er der få meter til adskillige små boder, hvor man i farverige omgivelser kan spise sig mæt for mindre end en flad tier.

_MG_4574 Ensenada
En Mexicansk klassiker – meterhøje kaktus, der trodser ørkenens barske livsbetingelser og vokser sig til abnorme størrelser.

_MG_4633 Bahia de Los Angeles
At sove på stranden tog en lækker og yderst tiltalende drejning ved Bahia de Los Angeles. Vi blev inviteret på middag af familien, der boede ved siden af, og dagen efter befandt vi os pludselig midt på havet, kun Pernille og jeg, i en gummibåd, vi havde lånt af en flink amerikaner. Snorkler på ud i bølgen blå. Tilbage i båden oplevede vi måske turens højdepunkt, da vi så en flok gråhvaler på HELT tæt hold. Fantastisk oplevelse, som får lidt separat spalteplads et andet sted på siden, når vi får tid til det.

_MG_4600 Bahia de Los AngelesKøn er den ikke, men det er ikke hver dag, vi støder på en indtørret papegøjefisk. Længere nede ad stranden fandt vi også to døde skilpadder og lidt for store afskårne hajhoveder (fra de lokale fiskere). Bahia de Los Angeles

_MG_4611 Bahia de Los AngelesMuslinger i stærke farver gjorde det til en skattejagt af gå bare en lille tur. Bahia de Los Angeles

_MG_4647 Mulengé
D. 20. november var vi i Mulegé. Det er ikke hvilken som helst dag på disse breddegrader – det er den Mexicanske selvstændighedsdag, hvor alle fejrer løsrivelsen fra Spanien i 1821. Især unge piger var klædt i fine traditionelle kjoler (nok fordi mødrene ikke længere kan passe dem), og de små drenge var iført, omend modvilligt for nogles vedkommende, deres stiveste puds – se billedet nedenunder.

_MG_4644 MulengéTo søde små drenge, artige i dagens anledning.

Hvis ikke du helt ved, hvor i verden Baja California ligger, så klik ind på fanen “Planlagt+tilbagelagt rute” – dér kan du se præcis, hvor vi har været.

Dejligt at du læste med!

Dette indlæg blev udgivet i Mexico, Nordamerika og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s