Mexico – Sølvruten

Hej kære familie, venner og andre følgere!

Vi er nået langt ind i hjertet af Mexico, hvor solen skinner, maden er god, billig og stærk, og musikken spiller til den lyse morgen. Vi har lagt Baja California bag os, krydset oceanernes høje bølger, og holdt tungen lige i munden på små, snoede bjergveje. Vi rejser nu af “sølvruten” gennem det centrale Mexico. Her møder vi små charmerende byer med spansk karakter, bygget på sølvrigdomme med masser af udnyttelse af den oprindelige befolkning undervejs. I dag står byerne tilbage som eksempler på kolonitiden – smukke, men også som grimme eksempler på udnyttelse og grådighed.

Vi har i dag d. 1. december, og julen er også skudt i gang i Mexico. For ikke at savne den danske julestemning, har vi købt lidt julepynt, som nu pryder vores lille hotelværelse. Pernille har lavet et kalenderlys med tal ridset med en nål. Vi må være kreative for at få vores del af julehyggen, men det virker, og vi har det herligt.

Håber I nyder billederne! Det har i hvert fald været en fornøjelse at tage dem 😉

______________

We are already deep into the heart of Mexico, where the sun shines , the food is good, cheap and strong, and the music plays until dawn . We have put Baja California behind us, crossed the ocean, and been driving carefully on small, winding mountain roads. We’re now travelling” the silver route” through central Mexico – a route with small charming spanish-looking towns, built on silver riches with lots of exploitation of the indigenous people along the way. Today the villages stand as examples of the colonial era – beautiful, but also as ugly examples of exploitation and greed..

Hope you enjoy the pictures! It has certainly been a pleasure to take them 😉

_MG_4652 Baja California 2
Et ganske almindeligt syn i Mexico. Hesten parkeret ved siden af slidte biler, mens der snakkes med venner på byens torv. 
_MG_4794 Mazatlan 4
Nachos med sværfisk – hvem skulle have vidst, at det er sagen?

_MG_4819 Mazatlan 5Mazatlan i solnedgang: Da vi skulle ned igen efter at have set solnedgang fra taget af vores hotel, var en står lås blevet sad i døren. Inden panikken tog over, nåede vi at råbte en mand op i gården, som kom os til undsætning. Puha!

_MG_4821 Durango 6
Durango var vores første møde med de flotte spanske kolonibyer. Bygget på sølvrigdomme fra de omkringliggende miner og med arbejdskraft fra den lokale befolkning står byen den dag i dag som et levn fra en svunden kolonitid. 

_MG_4753 Mazatlan 3På en markedsplads sad en dejlig lille unge med et stort smil og fodrede duer. Han var dybt optaget af alle sine nye venner, så det var først da jeg sagde ”Olá Amigo”, stående lige over ham, at han kiggede op. 

Efter hårdt pres fra især to krævende forældregrupper er vi gået i krig med endnu et filmprojekt. Resultatet håber vi at have oppe på siden i løbet af nogle dage:) Glæd dig til at se os i krig med mexikanske hvaler, bjergveje, flænset dæk, og meget, meget mere.

Dette indlæg blev udgivet i Mexico, Nordamerika. Bogmærk permalinket.

4 svar til Mexico – Sølvruten

 1. AG siger:

  Kære i to, ved ikke hvorfor mit , efterhånden gl. svar , aldrig nåede frem. Så nu må det være tiden, at sende en hilsen fra det kolde nord, hvor sol og rimfrost også kan være smukt at skue. Da i forlod LA, følte jeg nærmest at vores veje nu skiltes fuldstændigt, for nu kunne jeg ikke længere “mærke alt det kendte”, men hold op, i giver jo en endnu mere lyst til at “sælge alt” og bare komme afsted. I evner både i billeder og tekst at få os med og hver gang i opdatere her, så er jeg på straks:-) Glæder mig vildt til at se jeres næste lille film klip her, især hvalerne , men alt bliver suget ind. Forsat god rejse, vi taler meget om jer og sender hilsner fra alle fra den gren af familien. Forsat god rejse og sender et stort knus . Faster

  • pernillesandgaard siger:

   Hej Faster.

   Det er rigtig dejligt, at du “kan være med” på Mexico også – er så glad for, at I følger med, det betyder rigtig meget – det er dét, der motiverer for at smide en masse op på vores side:) Mexico har bare overrasket positivt på alle område – et nemt og billigt land at rejse i, med masser af søde mennesker og fantastisk kultur.. og go’ mad. Kan kun anbefales. Som du nok har læst i vores indlæg, er vi kommet til Mexico City, og igår var vi inde at se Mexico Citys lokale fodboldhold spille på et enoooormt stadion til 110.000 mennesker (siger Thomas), som næsten var fuldt. Der var bare farver og glade mennesker over det hele. Vi blev fuldstændig revet med af stemningen (VI vandt 2-0), og følte næsten vi var lokale – det var kun sangene, der var lidt svære at synge med på. Men det var rigtig sjovt, at være med på lige fod med mexicanerne; det havde jeg ikke troet var muligt.

   Jeg håber, I har det godt alle sammen derhjemme, og at I får julehygget en masse i det kolde vejr. Vi har lavet vores eget kalenderlys og købt lidt julepynt, som vi slæber med fra det ene hotelværelse til det andet, men det er nu ikke helt det samme.
   Hils alle sammen mange gange. Tænker rigtig meget på jer.

   Tusind kram herfra

 2. Birgitte Høxbroe siger:

  Arriba muchachos, que os divierten, pero ten cuidado. Que viva Mejico, for h…… hvor er jeg misundelig på jeres fantastisk oplevelser. Der er godt nok noget at tænke tilbage på, når i med 85 en sen eftermiddag sidder i lænestolen foran brændeovnen. Men hvad siger jeg – der er i nok på Polartur, eller står på ski i Pyrenæerne, eller dykker i på Maldiverne ….

  Knus Gitte

  • hoexbroe siger:

   Vi ender nok også med at blive gamle en gang, Gitte. Men den tid den sorg, du har nok ret i at vi ikke blot kommer til at sidde i lænestolen, der er lidt for meget krudt i røven til den slags 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s