Belize og Guatemala

Hvis ikke vi har skrevet det før, så vil vi starte med at understrege, hvor meget vi elsker at krydse grænser. Der sker meget mere end ny valuta og et stempel i passet. At komme til Belize fra Mexico var som at rejse tusindvis af kilometer, krydse Atlanterhavet og sætte sig i den lokale bus et sted i Afrika. Og så alligevel ikke… Befolkningen i Belize taler engelsk, og omkring halvdelen har afrikansk afstamning. Det skal dog siges, at det engelsk, der tales, kan være totalt umuligt at forstå, da der er fuld knald på Jamaicaaccent, slang og skøre vendinger. Folk er dybt inspireret af henholdsvis Bob Marley og 2Pac (2Pac er en amerikansk raplegende – mor), og lever fuld ud i deres ånd. Det sætter virkelig farve på hverdagen for to unge rejsende.
Vi var kun i Belize i fire dage – der er forholdsvis dyrt, og landet er meget småt, og så havde vi mulighed for at indhente lidt af vores for længst overskredene tidsplan. Derfor er de fleste billeder fra Guatemala, hvor vi befinder os i skrivende stund.

DCIM100GOPROI Belize tog vi ud til Caye Caulker, et lille trope-ø, hvor tempoet er sat heeelt ned, og man ikke skal tænke på andet end mad, øl og snorkling. Thomas laver en skandaløs “selfie” med en udrydningstruet grøn havskilpadde.

Guatemala

Guatemala bjerglandskabKort sagt er der bare vildt smukt i Guatemala. Vores bus brød sammen, og mens vi ventede på forstærkninger, kunne vi nyde endnu en himmeltråbende lækker udsigt. I forgrunden er bjergsiden ryddet, og kaffeplantagen sikrer familierne en lille indtægt. Livet her ude er simpelt, for at sige det pænt.

Guatemala Flores       Guatemala Tikal (2)
Vores første stop i Guatemala var byen Flores. Derfra er der ikke langt til Tikal, Mayabyen over dem alle. Vi Mødte Jakob og Line, som havde mudder fra top til tå efter tre dage i junglen. Venstre: Thomas nyder en limedrik fra en hyggelig terrasse med søudsigt.

Guatemala TikalDen centrale plads i tempelområdet Tikal – nok det mest berømte sted i Guatemala og et absolut “must-see”. Der var ikke nær så mange turister, som vi havde frygtet, og det gjorde hele oplevelsen rigtig fed.

DCIM100GOPRO
For at komme fra Flores i nord til Semuc Champey i det centrale Guatemala skulle vi med en bus i 12 timer. I et par nætter boede vi i en lille hytte i junglen – kun med elektricitet fra klokken 18-22, men med smukke vandfald i baghaven.

Guatemala Samuc Champec Guatemala Samuc Champec (2)
Venstre: En lille pige passer sin gris i udkanten af en landsby nær Semuc Champey. Højre: Pernille går off-road på vej mod floden. Vi har forinden været højt oppe på en bjergskråning, hvorfra der var udsigt til en række naturlige pools med krystalklart vand. Se billedet nedenunder:

Guatemala Samuc Champec (3)
Efter at have klatret op gennem junglen i 40 minutter var vi gennemblødte af sved, bidt af insekter og smurt godt ind i mudder. Der var ikke noget, vi havde mere lyst til, end at kaste os ud fra udsigtspunktet og ned i det kølige vand. Af sikkerhedsmæssige årsager valgte vi at gå der ned – dukkerten var fortryllende.

Guatemala vandfald
Hvor de naturlige pools sluttede, brusede floden videre gennem junglen og ned forbi vores hytte.

Guatemala Samuc Champec (1)
Funky guldsmed i junglen.

Guatemala Antigua
Vi var nogle dage i Antigua – byen i vulkanernes skygge – som vi lige har opkaldt den. Faktisk falder deres skygge ikke på byen, så vi må lige finde på et bedre navn.

Guatemala Pacaya VulkanHalvanden times kørsel fra Antigua ligger vulkanen Pacaya. Vulkanen er kendt for sin høje aktivitet, og vi var så heldige, at den i de dage, vi var i området, var meget aktiv. Således var det normale besøgsområde lukket og afspærret af politi med store pistoler, så vi blev kørt at hullede bagveje gennem kaffeplantager og forbi tililende lokale for at se et ægte vulkanudbrud. Det var en stor oplevelse at se jordens indre flyde ned af bjergsiden og at kunne gå helt tæt på og mærke den intense varme. Vi samlede lavasten op, der endnu var varme, og glæder os over at have et par souvenirs med en sjov historie.

Guatemala Pacaya (1)Da mørket faldt på var det tydeligt, hvordan lavaen løb ned af bjergsiden. Prøv at se de små lysende prikker til venstre for lavaen – et meget udsatte hus, der gør det nemmere at få en idé om størrelseforeholdene.

Guatemala Antigua (1)
Vi overlevede vulkanudbruddet og besøgte dagen derpå paradisets have i udkanten af Antigua.

Vi arbejder på at blive færdig med vores næste video meget snart og glæder os til at vise jer lidt mere af, hvad vi har været igennem på det seneste.

Dejligt at du læste med!

Kærlighed fra Pernille og Thomas

Dette indlæg blev udgivet i Belize og Guatemala, Nordamerika og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s