Ny verdensdel – nye eventyr!

Med sommerfugle i maven og store smil kiggede vi ud af flyvinduet. Under os kunne vi se den smukke El Salvadorianske kyststrækning, hvor vi få dage forinden havde fjollet rundt i de enorme stillehavsbølger.
Et helt fantastisk kapitel af vores rejse sang på sidste vers. Med et hav af livsbekræftende oplevelser i Canada, USA, Mexico, Belize, Guatemala og El Salvador har Nord- og Mellemamerika efterladt et stort indtryk på os. Nu sad vi i 10 kilometers højde på vej mod Colombia – Sydamerika! Endelig!

Vi havde nogle dage i Bogota, Colombias hovedstad. En by, der med det samme fangede vores opmærksomhed. Den var anderledes, end hvad vi før havde set i Mellemamerika. Blæret og smuk gadekunst på enhver lodret væg, langt færre turister og en lidt rå stemning – uden at vi følte os det mindste usikre.

________________
With big smiles on our faces, we looked out of the window of the plane. Below us we could see the beautiful coastline of El Salvador where we had jumped around in the huge Pacific waves a few days earlier.
A big part of our trip was ending. With an abundance of life-affirming experiences in Canada, USA, Mexico, Belize, Guatemala and El Salvador, North and Central America made a very big impression on us. Now we were cruising at 10 km altitude on the way to Colombia – South America! Finally!
We had a few days in Bogota, Colombia’s capital. A city that immediately caught our attention. It was different from what we had seen before in Central America. Beautiful street art on any vertical wall, far fewer tourists and a little rough atmosphere – and yet we felt very secure in the big city.

Colombia Bogota hosteludsigtFra vores hostel var der smuk udsigt over Bogotas gamle bydel. Røde tegltage og kirketårne prægede udsigten, mens et slør af forurening indhyllede byen i magisk “tåge” . Havde jeg drejet kameraet 45 grader til venstre, havde billedet været fyldt af slidte højhuse og en knap så charmerende udsigt…

Colombia gulemuseum
Vi besøgte det fascinerende og meget smukke guldmuseum i Bogota. Fordelt på tre etager var alle afskygninger af guldkunst fra de forskellige grupper, der, hovedsageligt inden spaniernes indtog, anvendte avancerede teknikker til at arbejde med det ædle metal.

——————————— Andesbjergene ————————————

Efter ankomsten til Bogota var vi ikke længe om at sætte kursen mod det nordlige Colombia. Her ville vi på vandretur i “Parque Nacional Natural El Cocuy”, eller bare “Cocuy”.

Desværre kunne vi læse os til, at størstedelen af parken er lukket, da den lokale indianerstamme, U´wa, er træt af det stigende antal turister, der hvert år besøger parken – og dermed vader rundt i deres hellige områder. Vi måtte derfor skyde en hvid pil efter den syv dages rundtur, vi havde regnet med, og nøjes med nogle dage på den yderlige side af området. Heldigvis var der RET pænt alligevel.
Vores første møde med Andesbjergene – verdens længste bjergkæde – startede i 4000 meters højde, og der skulle ikke gå mange minutter, inden vi første gang havde smidt os i græsset hivende efter vejret.
Vi kan lige så godt indrømme, at vi var alt for ivrige efter at komme op til nationalparken, og at vi ikke brugte lang nok tid på at akklimatisere i landsbyen Cocuy. Vores straf var skam på vej… Efter tre dage med et hav af tegn på højdesyge valgte vi at søge mod lavere områder.

Colombia Cocuy (6)Med de forrevne Andesbjerge som pejlemærke vandrede vi mod vores kommende lejr.

Colombia Cocuy (2)          Colombia Cocuy (1)
Undervejs kom vi forbi små landsteder, hvor familier bl.a. udlejer senge til besøgende og agerer guider i området. De sneklædte bjergtoppe i det fjerne er mere end fem kilometer høje.

Colombia Cocuy firben (1)
Leguaner i utrolige farver pilede over stien, når vi kom traskende. Gjorde man sig lidt umage, kunne man snige sig ganske tæt på dem. Zoom endelig ind på billedet og nyd farverne helt tæt på!

Colombia Cocuy (5)
Endnu en farvestrålende øgle giver os en undskyldning for at tage en fotopause.

Colombia Cocuy (9)    Colombia Cocuy (3)  Colombia Cocuy (4)Venstre: Pernille udpeger vores lokation i knap 4000 meters højde. Det er første gang, vi har vandret i så tynde luftlag på turen.
Midten: Pause – igen 🙂
Højre: Cocuy er kendt for sin unikke flora med et hav af sjældne planter, der trives i disse barske bjergegne. På billedet ses en “frailejones”.

Colombia Cocuy (10)
Smukke blomster og bjerget, Campanillas Negro, i baggrunden.

Colombia Cocuy (11)      Colombia Cocuy (12)
Venstre: Et nærbillede af frailejones visne blomster.
Højre: Thomas forbereder aftensmad – en gourmet oplevelse bestående af pasta, løg og tomatsalsa.

Colombia Cocoy
Hvis du synes, det ser koldt ud, så har du gættet helt rigtigt. Trods fin varme om dagen med en sol, der brændte igennem selv den stærkeste solcreme, var det møgkoldt om natten. Vi vågnede således op til overisning af alt. En time senere: shorts og sved på panden.

Colombia Cocoy (2)
Når man nu var helt forpustet af at gå op ad bakken til toilettet, var der heldigvis en nogenlunde udsigt at få pusten til 🙂 Toilet-with-a-view.

Colombia Cocuy (13)
Ved siden af toilettet havde en fin plante fundet et en varm krog. Selve planten var kridhvid, og kun blomsterne havde den gule farve.

Colombia Cocuy (15)
Efter tre dage i 4000 meters højde med dundrende hovedpine, svimmelhed og andre herligheder, befandt vi os i mere behagelige 3000 meter i landsbyen Cocuy. Vi brokker os dog ikke – turen var fantastisk smuk, og vi har lært en masse om akklimatisering og vandring i ekstreme højder.

Del og kommentér endelig, hvis du synes om vores rejse eller kender nogen, der kunne bruge lidt inspiration til deres næste rejse.

Vi nyder livet!

Tak fordi du læste med 🙂

Kram og kærlighed fra Thomas og Pernille

Dette indlæg blev udgivet i Colombia, Sydamerika og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s