Salar de Uyuni – det handler om SALT!

Vi har efter hånden haft en hel del af dem – højdepunkter på vores rejse – og heldigvis er de lige fantastiske hver gang. Denne gang fordelt over tre oplevelsesrige dage, hvor vi sammen med 4 andre rejsende og en sød chauffør drønede ud over stepperne i knap 4000 meters højde. I Bolivias sydvestlige hjørne stopper ørkenen brat – men på ingen måde fordi liv og grønne græsmarker tager over, nej hér, midt i ingenting, i en øde afkrog af verden, hvor en fattig befolkning gennem tiden har kæmpet for at få mad på bordet, ligger verdens største saltørken (10,582 km2). Denne er resultat af en række forhistoriske søer, som har efterladt et lag af salt, der i tykkelse variere fra ganske få centimeter til 10 meter.

Det meste af året er her tørt og øde. Der er selvsagt ikke meget liv, der kan leve under disse forhold. Alligevel finder man i ørkenområdet omkring saltsletten bl.a. tre slags flamingoer, der lever i utrolige farverige laguner, spyende geysere og varme kilder. Sidstnævnte herligheder bliver der ikke plads til i dette indlæg, men i de to der følger umiddelbart efter dette.

Det var den saltørken vi kom fra! Lad os gentage os selv: Der er salt over alt!

uyuni (1)Saltørkenen er kendt for turisters fotoillusioner. Vi ville selvfølgelig også lege med og de følgende billeder er såmænd bare os, der fjoller.

uyuni (2)Århhhhhhh!

uyuni (5)
Vi kan vist alle blive enige om (mest Thomas selv), at Thomas bare en en lækker lille snack.

uyuni (6)
Bag scenen: sådan bliver saltørken-kunst til. På billedet hjælper vi vores to canadiske venner David og Donata med at spise hinanden.

uyuni (17)  uyuni (16)
Vores chauffør var med 18 års erfaring prof, når det kom til fotoillusioner. Billedet til højre er ikke en illusion – Pernille kan hoppe højt…

uyuni (19)Vores lille rejsegruppe samlet omkring vores jeep. Når der skal tilbagelægges mange kilometer på den næsten perfekt flade saltørken, sker det ofte med 120 i timen. Ikke så overraskende, at der de sidste fem år er døde mere end 20 turister i området.
Ps. der er et notorisk problem med chauffører og stærk alkohol, vores fik sig vist også en lille én i ny og næ, hvilket nok også har en del at gøre med de mange ulykker.

uyuni (20)
For ikke at blive død turist nr. 21 skulle der holdes virkelig godt fast.

uyuni (10)   uyuni (11) 
Thomas agerer første mand på månen… Midt i ørkenen er der en berømt ø, hvor ældgamle kaktus vokser til absurde størrelser. I det barske klima er de mange, mange hundrede år om at opnå denne størrelse.

uyuni (8)
Salt, himmel og kaktus på programmet.

uyuni (7)    uyuni (13)
Når kaktuserne er fredede og over alt, er det svært at undgå, at de udgør en del af ens hus. Selvom der er tørt og øde, voksede der enkelte steder denne smukke tidsel. Vi kom heldigvis i dens blomstringsperiode og nød synet af en farve, der ikke var ørken -eller saltfarvet.

uyuni (18)
Enkelte steder var der en smule vand tilbage fra en sjælden regnbyge, der skabte smukke spejlinger.

uyuni (14)
Solen var så småt ved at gå ned over saltørkenen. Kort efter ankom vi til vores “hotel”, der var lavet af… salt! Vi blev vel modtaget og kunne senere nyde den mest utrolige stjernehimmel.

Dette var blot første del af tre indlæg fra Salar de Uyuni. Fortsættelse følger!

Tak fordi du læste med
Kærlig hilsen Pernille og Thomas

 

Dette indlæg blev udgivet i Bolivia, Sydamerika og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Salar de Uyuni – det handler om SALT!

  1. Fantastiske billeder!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s