Salar de Uyuni – det handler om geysere!

Klokken 04.50 bippede alarmen og påbegyndte vores tredje og sidste dag i saltørkenen Uyuni. I over 4000 meters højde havde temperaturen sneget sig et godt stykke under frysepunktet, og hvis det ikke havde været fordi, vi vidste, at en spændende dag stod for døren, havde det nok været svært at trække vores efterhånden mørbankede kroppe ud af sengen. Inden længe sad vi dog omkring kakkeloven med vores gruppe. Varmen fra ovnen sænkede en lun og rar stemning over os, og spændte talte vi om, hvad dagen ville byde på. Geysere i solopgang, varme kilder, farvede laguner, flere flamingoer og i vores tilfælde en grænseovergang til Chile langt, langt ude i ørkenen.

Ny Film (2).Film_Snapshot
Mens stjernerne stadig blinkede over, os fandt vi os til rette i bilen, og med et svagt skær af daggry i horisonten kørte vi mod et stort geyserområde. Foto: Et lidt sløret snapshot fra GoPro-optagelserne.

Uyuni (13)Nogle gange er der bare ikke andet at gøre end at fyre den for hårdt af på luftguitar. Med røg og damp fra jordens indre og en tyk stank af rådne æg blev der rocket til solopgangen.

Uyuni (12)
Selvom det ligner et monster fra jordens indre, er det bare os, der er morgenfriske – energien er svær at komme uden om et sted som dette.

Uyuni (4)
Altså rigtig, rigtig morgenfriske!

Uyuni (8)
Frisk alpeluft var der ikke just her midt i dampskyerne men rig mulighed for at komme helt tæt på det boblende mudder og de dybe revner i jorden – med damp og røg sivede op var det bare med at gribe chancen.

Uyuni (3)
Selvom det kunne være en lang række vidt forskellige planeter, er Pernille stadig i Bolivia på billedet. Her var ganske utroligt, og var det ikke fordi, vi vidste, der ventede os 39 grader varme kilder, var vi blevet timevis længere.

Uyuni (9)
Boblende, kogende, rygende blåt mudder.

Uyuni (11)
Solopgang med geyserfilter.

Uyuni (10)
Der blev danset urmenneske danse og frigivet vilde hyl, som folk sprang gennem den varme, ildelugtende damp.

Uyuni (15)
Lidt isoleret fra resten af geyserområde, var denne lille dampsprøjtende geyser at finde. Den varme damp lugtede frygteligt af rådne æg, hvilket Thomas også gjorde efter dette stunt, men prøves skulle det jo! Tilsæt selv vilde lyde og ekstrem lugt:)

Uyuni (17)
Sådan opleves en hyggelig aften i vores (Thomas’) selskab ofte.

Ny Film (3).Film_Snapshot
Nok var samtlige turister i det sydvestlige Bolivia samlet hér efter den iskolde morgen, men følelsen af den varme vand (39 grader), den krystalklare luft og de smukke omgivelser, gjorde det lige til at overskue. Vi behøver knap nok skrive, at vores chauffør næsten måtte i vandet for at hive os op.

Uyuni (14)
Vi har mødt nogle fantastisk søde mennesker, som har været med til at gøre oplevelserne langt mere fantastiske. Vi har grinet, sunget, haft interessante samtaler og fjollet i tre dage. Turen var et af de absolutte højdepunkter på hele vores rejse fra Canada i nord til Chile i syd. I aften flyver vi til Filippinerne, men oplevelserne fra dette utrolige hjørne af Bolivia vil vi aldrig glemme.

Dette indlæg blev udgivet i Bolivia og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s