Cebu og Bohol

Vores rejse på Filippinerne fortsatte på de to smukke øer Cebu og Bohol. På Cebu havde vi store planer om at finde de enorme hvalhajer (der for to glade fridykker-amatører må være noget af det ultimative), mens vi så frem til at få besøg fra Thomas fætter Jonas. Med ham ville vi tage til Bohol og lede efter den perfekte strand, og se mystiske bjerge i højlandet.

Hvordan det gik i vores møde med hvalhajerne, må du læse om i vores separate indlæg derom. Om vi fandt den perfekte strand, samt meget mere, kan du læse om i denne rejsefortælling.

_MG_1855 Cebu
Pernille holder godt fast på det smalle sæde. Vi blev hentet ved solopgang, og så gik turen ellers mod den sydlige spids at Cebu – på jagt efter hvalhajer.
Cebu: Cebu er kendt for Cebu City, Filippinernes næststørste by, og det næst mest befolkede sted på øerne kun overgået af Manila. Som sin storebror Manila, er Cebu City ikke noget at skrive hjem om. Larmende og beskidt og med stort skel mellem rig og fattig – og uden attraktioner. Det lyder som om, det næsten ikke kan blive værre! Dog mødte vi et hav af flinke mennesker og fik bl.a. noget interessant mad – grisehjerne med rejer og lever (med rejer og lever stegt i hjernefedt!) og små fine pakker af ris i flettede bambusblade. Dét var en kulinarisk oplevelse, som vi sent vil glemme!

_MG_1867 Bohol
Vores søde guide. Over alt mødtes man af smilende folk, vinkende børn og åbne arme. Dybtfølte “Thank you for visiting my country” er dagligdagskost hér. Det var sørme så lidt, Filippinerne! Tak fordi vi måtte:)

_MG_1896 Cebu
I den glohede varme er der intet bedre end en kold dukkert i ferskvand. Havet er for det meste mere end 30 grader varmt, så det er ikke der, man skal søge den ultimative nedkøling. I junglen var lokale søndagsturister i gang med en tømmerflådemission, og vi lod os glædeligt underholde af deres jubelhyl og akrobatiske udspring fra raften.

_MG_1898 Cebu
Vores dejlige værelse i Moalboal på Cebus vestkyst. Når forskellen på fællesværelse og privat er 10 kroner, skulle man være et fjols at gide høre på snorkende kinesere.

Familiebesøg! Og billeder fra Bohol 🙂

_MG_1976 Cebu
Endelig! Familiebesøg og et velkendt, smilende ansigt hjemmefra. Thomas’ fætter Jonas var alligevel i nærheden, så han kom til Cebu og Bohol. Vi havde nogle dejlige dage på de to øer.

_MG_1934 Bohol
Det simple liv.

_MG_1917 Bohol  (1)
I vejkanten blev der over alt tørret ris på små lærreder. Vi kom lige efter rishøsten, så de fleste marker lå tørre hen og ventede på næste pløjning.

_MG_1955 Cebu
Chocolate Hills er det mest berømte sted på Bohol – så det måtte vi hellere køre op og se på! Turen viste sig at være meget lang, og vi kunne i flere dage efter mærke turens hærgen på vores ømme baller. “Fy fan Min röv svider och jag kan inte gå!” som Jonas sagde. Heldigvis var det et interessant område, og de ensformede bakker, skabt af opløftet havbund og erosion, lignede ikke noget, vi før har set.

_MG_1981 Cebu
Der er i området mange hundrede bakker – alle med samme karakteristiske form og bevokset med græs, der især på denne årstid er gyldent brunt – herfra områdets navn “chokoladebakkerne”.

Den tyfon har vist ikke tænkt sig at rydde op efter sig selv…

_MG_1989 Cebu
I efteråret 2013 blev Filippinerne ramt af en forfærdelig naturkatastrofe, da den voldsommeste tyfon i mands minde ramte store dele af øerne. Selvom vi undgik at rejse til de mest smadrede områder, var der også i de mere uberørte områder tydelige spor af ødelæggelse.

_MG_1993 Cebu
Nogle gange, når naturen viser sig fra sin mest voldsomme og ødelæggende side, må stærke mænd efterfølgende træde til og rydde op. Thomas løfter en betonblok på mere end otte tons, og gør dermed plads til genopbygning og fremskridt. Det har den herlige befolkning på Filippinerne virkelig fortjent!

_MG_2018 Palawan pt. 2
Vores sidste aften med fætter Jonas blev spenderet ved havet med denne smukke solnedgang. Efter en lang dag med røven placeret solidt på et overraskende ubehageligt scootersæde, var det en velfortjent afslutning.

Hvis du går op i rød tråd, vil du nu sidde og tænke “Hey, hvad med den der perfekte strand!?” Tja for at sige det som det var, så var det en lidt skuffende strand, der møde os på Bohol. Jonas udbrød fortvivlet “Det är värre än stranden i Malmö!” (eller noget i den retning), men vi glemte hurtigt førstehåndsindtrykket, for især om aftenen osede der af hygge, kolde øl og drinks.

Vi siger mange, mange tak til Jonas for det skønne besøg!

Hav det herligt, læs snart med igen.

Kærlighed fra Pernille og Thomas

 

Dette indlæg blev udgivet i Filippinerne og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s