Seoul – 2. kapitel

Vi forlod Seoul uden at have set halvdelen af hovedstadens attraktioner og lækre steder – så vi måtte selvfølgelig tilbage for at indhente det, vi ikke nåede i første omgang.

_MG_2838 Korea
Velkommen tilbage til Seoul! Pernille bryder ud i vildskab og glæde efter at have fundet et hus, der tilsyneladende overlevede nordkoreanernes bombardementer af hovedstaden under Koreakrigen.

_MG_2578 Korea
Demonstranter viste i stilhed deres foragt mod regeringens håndtering af det tragiske skibsforlis, der i foråret kostede mange unge koreanere livet. Regeringen prøver eftersigende at skjule sandheden om, hvorfor skibet sank (skibet var overfyldt og alt for gammelt til at sejle med noget som helst), og i stedet for at hjælpe ofrene og de efterladte plejede de (som altid) egne og økonomiens interesser… det var i hvert fald, hvad vi hørte på gaden…

_MG_2930 Korea   _MG_2903 Korea (1)
En lille fin blomst (vi ved godt det er en pæon, far Allan) og en flot and. Seoul er en fremragende by at vade rundt i på må og få.

_MG_2759 Korea (2)
Vi kunne ikke dy os da vi så danske mælkeprodukter, og havde fast morgenmadssted i 7eleven.

_MG_2754 Korea  _MG_2755 Korea
Centrum i byen summede af liv til langt ud på aftenen hele ugen. Fra livlige og larmende restauranter til spøjse is-steder og små gadeboder med mærkelige ting til billige penge.

_MG_2807 Korea
Pernille hygger i en stille stund og venter på sin fotograferende kæreste ved et af de mange paladsområder.

_MG_2787 Korea  _MG_2797 Korea
Det der med at lave porcelæn havde de rimeligt godt styr på allerede dengang. Vi ved selvfølgelig ikke, hvor gammel krukken er, men hey, den er flot og stor 🙂
Billede to: Den gamle tronsal, hvor kongen ordnede sine vigtige konge-gøremål. Vi synes mest af alt, at rummet var utrolig blæret, og så er det jo bare sjovt at se nogle slotte, der ikke kunne være mere forskellige fra fx Kronborg. Og ja, SÅ havde vi også nået vores palads-mætningspunkt og skyndte os videre.

_MG_3059 Korea
Koreakrigen er naturligvis en stor del af sydkoreanernes historie og identitet. Når man slændrer rundt i Seoul, er det svært at forestille sig, at byen nærmest blev jævnet med jorden i starten af 1950erne. Kun de mange unge soldater, der hygger rundt i små grupper, når de har weekend-udgang, minder én om, at landet reelt stadig er i krig med Nordkorea (våbenstilstanden fra 1953 er aldrig blevet til en egentlig fredsaftale).
Vi besøgte det enorme (VIRKELIG ENORME!) krigsmuseum, der dækker Koreas krigshistorie fra gammel tid til i dag. Museet var virkelig spændende og havde en imponerende udstilling af gammelt krigsudstyr.

_MG_3066 Korea
Mere udstilling. Når man mener det – og det gør de i Korea – så kan man ikke undvære et stort krigsskib i sin samling.

_MG_3028 Korea   _MG_3076 Korea
Pernille poserer foran forskellige dræbermaskiner – bl.a. billedet til højre af det “berømte” B52 bombefly.

Efter en spændende uge i Sydkorea var det tid til at rejse videre til Japan. Vi havde bevidst ikke lang tid i disse to lande, da de er nogle rigtige budget-dræbere. Ikke desto mindre havde vi en fantastisk uge i Korea, et land, vi ikke vidste meget om, men som formåede at overraske os på mange områder. Vi spiste mystisk og lækker mad mange gange om dagen, gik til vores fødder var ved at falde af i smukke parker og gamle paladsområder, oplevede smuk natur og blev helt paf over folks utrolige liv: Arbejde fra solopgang til langt ind i de mørke timer; hér er det ikke unormalt at sove på kontoret – familien og fritid kommer for alt for mange mennesker i anden række. Godt vi bare var på besøg!

Næste gang kan du læse om vores oplevelser i Japan 🙂

Tak fordi du læste med!

Dette indlæg blev udgivet i Østasien, Sydkorea og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s