Samuraier, sushi og supertog

Pernille har en pointe: “Samuraier, sushi og supertog” er vel en ret misvisende overskrift, når du kun taler om supertog? Jovel, men om ikke andet, er det de tre bedst beskrivende ord når det handler om Japan. Samuraier står for den utrolige historie der strækker sig tusindvis af år tilbage, sushi for den enestående madkultur der er i absolut verdensklasse, og supertog for industrialisering, udvikling og teknologisk nytænkning.
På vej mod toget til Tokyo – og vores sidste stop i Japan – prøvede vi at forestille os, hvordan det ville være at køre med et af verdens hurtigste tog – det japanske “Shinkansen”. Ville vi sidde med kvalme pga. farten, der nærmede sig raketopsendelse, eller ville vi intet mærke? Thomas havde forestillinger om gamle damer, der ved afgang fløj gennem togkupeerne, og salgspersonale der i vildelse forsøgte at holde styr på chokoladebarer, kiks og sodavand.
For at punktere spændingen med det samme var der ikke dramatik, opkast og flyvende pensionister, men derimod perfekt transport – intet andet ville selvfølgelig være godt nok i Japan.

Vi var i fuld gang med vores Japanrejse, og vi elskede det!

_MG_4746 Tokyo
I Tokyos centrum er landets travleste tempelområde – hvilket ikke siger så lidt, når man er i et land, hvor der i forvejen er mennesker over alt.

_MG_4739 Tokyo   _MG_4683 Tokyo   _MG_4764 TokyoFlotte detaljer er et kendetegn, når man er på tempelsafari og så endda i så smukt et tårn.

_MG_4754 Tokyo
Fik vi sagt, at der var virkelig virkelig mange mennesker?

_MG_4417 Tokyo (1)
Vi besøgte verdens største fiskemarked, Tsukiji, men da vi ikke gad at stå op kl. 02 for at få en plads ved tunauktionen, måtte vi nøjes med resterne – bogstavelig talt!

_MG_4477 tokyo    _MG_4520 Tokyo
Lækre tunøjne og friske blæksprutter.

_MG_4425 tokyo    _MG_4428 Tokyo
Og selvfølgelig var der også hval – på dåse. Og i vakuumposer… FY JAPAN!!!!

_MG_4536 Tokyo
På Tsukiji kunne man få alt mellem himmel og jord – så længe det lugtede af havdyr.

_MG_4559 Tokyo
En herlig gammel kone giver Pernille en smagsprøve på en lokal delikatesse – tang i soya. Det smagte, som al anden mad vi fik i Japan, fantastisk.

tokyo (2) tokyo (1)
Pernille har et love/hate forhold til at fodre fugle med hånden. Man skulle tro, at folk kan se det, for hun bliver altid inviteret af pensionisterne i diverse parker til at dele krummer ud.

_MG_4625 Tokyo
Verdens travleste lyskryds – fodgængerfeltet ved togstationen i Shibuya bydelen i Tokyo. Der går mere end én milliard mennesker gennem krydset om dagen! Det er nok en lille overdrivelse, men det er ufatteligt, at der igen og igen mylder hundrede – nok nærmere tusinde – af mennesker over hver gang, der bliver grønt.

_MG_4654 Tokyo Shibuya i tusmørke. Stadig propfyldt af mennesker.

_MG_4828 Tokyo
At folk i Japan har vild tøjstil er ingen hemmelighed, men at se det med egne øjne er stadig vildt underholdende. Vi har ikke følt os mere beskidte, kedeligt klædte og backpacker-agtige på vores rejse, end vi gjorde i Tokyo 🙂

_MG_4821 Tokyo   _MG_4802 TokyoPernille bliver lokket! Skal, skal ikke!?

_MG_4832 Tokyo  _MG_4876 Tokyo _MG_4865 Tokyo (1)
Vi slændrede ned ad en hip gade, satte os på en kantesten, og før vi så os om, var mørket faldet på – vi var blevet forført at høje hæle, læder og funky frønser. Tak til Tokyo for at udvide vores horisont!

Og tak fordi du læste med – også selvom indlægget er ret forsinket 🙂

 

Dette indlæg blev udgivet i Østasien, Japan og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s