Dumplings, cykler, forbudte byer og en lang, lang mur

Da vi tidligt på aftenen trådte ud af metroen i Beijing, var det med spænding i kroppen og store forventninger. En af verdens absolut mest interessante byer, og vi var der! Fra metroen var der et kvarter på gåben til vores hostel, og allerede på vejen var vi flere gange ved at smide taskerne for at begynde at gå på opdagelse. Vi skulle bo i et af de største Hutong-områder i indre by (hutongerne er traditionelle små huse – ofte med en lille kinesisk byhave eller en flok høns bagved), hvor de smalle gader, små butikker og lokale folk spreder en herlig stemning.

IMG_5112 Beijing (14)Beijing er et overflødighedshorn af kulturelle oplevelser i verdensklasse. For to historieinteresserede er det kun endnu bedre, så det var svært at skjule begejstringen! På billedet er vi ved “Temple of Heaven”, der siden 1420 har været det vigtigste sted for kejseren at bede til guderne om især en god høst.

IMG_5112 Beijing (15)Parken omkring templet er et af de mest populære steder i byen at træne, synge, danse eller spille spil. Det er fantastisk at gå rundt i parken, sætte sig på en bænk og bare nyde de lokales livsglæde – noget man ellers godt kan savne at se rundt omkring i Kina.

IMG_5112 Beijing (11)
Selvfølgelig ikke et besøg til Kina og Beijing uden at se den kinesiske mur, hvor den er smukkest (læs: mest renoveret) tæt på hovedstaden. Vi valgte bevidst at tage til denne del ved Beijing, da vi tænkte, det ville være interessant at have et modstykke til de forfaldne dele, vi ville se af den senere på rejsen. Selve muren er ubeskriveligt fascinerende. Den strækker sig langt ud i bjergene, der i det fjerne forsvinder i varme/forurenings-disen, og tilbage står man som ydmyg dansker og føler sig meget meget lille. Dertil er der hele historien bag, bygningsarbejdet, myterne og de angribende mongoler. Uden tvivl et af de smukkeste steder på jorden, så er det sagt!

IMG_5112 Beijing (13)
Rundt om hjørnet fra vores hyggelige hostel lå der et lille lokalt spiseri. Hér åndede vi trætte ud om aftenen efter oplevelsesrige dage. Kolde kinesiske øl, kødspyd, stegte dumplings af en art og lækre nudelretter – stedet havde alt det, der får én til at komme igen:) Et måltid med det hele for to personer løb aldrig op i over 40 kroner!
Nå ja – så talte tjeneren mikroskopisk engelsk, hvilket var herligt!

IMG_5112 Beijing (12)     IMG_5112 Beijing (7)   IMG_5112 Beijing (6)En lille billedkollage – Fra venstre: Den Kinesiske Mur, dørudsmykning i den forbudte by og Pernille på morgenmadsrestaurant (vi spiser lækre dumplings, 3 kroner pr. person!).

Den forbudte by

IMG_5112 Beijing (10) IMG_5112 Beijing (8)IMG_5112 Beijing (9)  Den forbudte by
Den forbudte by er et af de steder, hvor man skal huske et par småting (udover solcreme, solhat og skygge!), der gør oplevelsen meget bedre; Stedet er kinas absolut største turistattraktion, det i sig selv vil sige tusindvis af kinesiske turister, der i enorme flokke bliver ført rundt af højtråbende guider, der uden tvivl har fået kursus i at stå mest muligt i vejen. Kan man se bort fra masserne ved de mest oplagte fotosteder og knudepunkter, og søger man ud langs kanterne og ned i de små gader, får man en helt fortryllende oplevelse i den gamle kejserby. Det havde vi i hvert fald! 🙂

Natmarked

IMG_5112 Beijing (5) IMG_5112 Beijing (3) IMG_5112 Beijing (2) IMG_5112 Beijing (1)

IMG_5112 Beijing (4)
Sidst men ikke mindst var vi på et spændende, jovist, natmarked, men mest af alt var det en foruroligende varsling om den madkultur, vi var ved at kaste os selv midt ud i. En måned senere ville vi havde sat tænderne i flere indvolde, end vi nogensinde havde regnet med, og synet af menuer på engelsk kunne gøre os lykkelige. Inden da stod den på overstående lækkerier samt meget, meget mere man ikke burde spise uden at være meget fuld!

Dette indlæg blev udgivet i Østasien, Kina og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s