Xi’an

Verdensberømt for sine terrakottakrigere – keramikkrigere på godt gammelt dansk – tiltrækker Xi’an enorme horder af både udenlandske og kinesiske turister hvert år. Samtidig er byen omkranset af en 14 kilometer lang bymur og byder på en spændende hektisk muslimsk bydel- ingen tvivl om, at vi måtte gøre et stop her.

_MG_6024 Xi'anDen muslimske bydel i Xi’an er byens mest spændende og attraktive område. I smalle gader lyser neonskiltene op, og under dem finder man et fantastisk liv af boder, restauranter og forretninger, gående, cyklende, elscooter-kørende mennesker i en spændende blanding af kinesiske etniciteter.

_MG_6087 Xi'an   _MG_6021 Xi'an (1)  _MG_6080 Xi'an
Man kan roligt sætte en hel dag af til at slentre rundt i den muslimske bydel, se på mennesker og prøve anderledes og til tider virkelig god mad. På trods af de mange turister er folk åbne og venlige.

_MG_6030 Xi'an
Lækre bløde dumplings klar til servering fra en af de mange restauranter i centrum. Alt efter humør kan man kaste sig over et utroligt udvalg af mad fra store dele af Kina.

_MG_6031 Xi'an
Dampende dumlings…

_MG_6050 Xi'an
Vi var ret vilde med de mange farvede æg, vi så over store dele af Kina. Om farven er en del af tilberedningen, ved vi ikke, men forvent helt sikkert at få æg i alle regnbuens farver, når du kommer og besøger os på vores kommende sted 🙂

_MG_6162 Xi'an
WUHUUUUUU! Efter den kinesiske mur er terrakottakrigerne en af de helt store grunde til, at folk tager til Kina. Vi kan lige så godt sige det, som det er: Vi var SLEMT skuffede. I tre store haller, udformede som flyhangarer, var de verdensberømte krigere udstillede. I to af dem var der kun nogle få rester af udgravningerne, og i nogle montre var kun et par krigere udstillede. Et par linjer på engelsk fortalte os, hvad vi vidste i forvejen. I den største hal (på billedet herover) kunne vi gå rundt om udgravningen, men hvis man ville ned i nærheden af krigerne kostede det et åndssvagt gebyr. Der har vel været et par hundrede krigere i alt, hvilket var langt fra de 7000 krigere, 400 heste og 80 vogne, vi havde regnet med at se.

_MG_6156 Xi'an

De sørgelige rester at den engang enorme terrakottahær. Hvor de har gjort af resten er et mysterium. For at gøre oplevelsen endnu mindre autentisk var der omkring selve området bygget en hel by af turistfælder med tilhørende råbende sælgere. Vi gik derfra med en fornemmelse af at være blevet snydt på de groveste, men var lykkelige for, at vi dagen efter kunne rejse videre og heldigvis havde mange andre storslåede oplevelser i kikkerten i Kina.

Det skal siges, at vi på mange områder synes, at Kina gør forfærdelige ting ved sin fortid. Hvor der gøres forsøg på at bevare eller restaurere, bliver resultatet ofte fattige kopier, dårlige efterligninger og besøgende, der står med en fornemmelse af “Hmm, var det her mon det rigtige sted?” Kina er et fantastisk land at rejse i, men det er vigtigt af afstemme sine forventinger, da man ellers godt kan blive skuffet under vejs – det var i hvert fald vores oplevelse.

 

Dette indlæg blev udgivet i Østasien, Kina og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s