Regnbuebjergene

Langt ude mod vest i Gansu provinsen ligger et magisk sted med bjerge, der stråler i regnbuens farver. For ganske nyligt er stedet blevet optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, men der er stadig lang lang vej før stedet bliver en egentlig turistmagnet – mest fordi det ligger lang pokker i vold midt ude i ingenting, halvvejs til Centralasien. Vi ville alligevel rejse i de tibetanske stater i Gansu, Qinghai og Sichuan i “nærheden”, så for os var det en oplagt indgang til det tibetanske plateau.

_MG_6261 Zhangye
Så den var god nok! Bjergene var simpelthen farvede som regnbuer – i streger, der fortsatte mod horisonten i det fjerne.

_MG_6203 Zhangye
Netop fordi stedet kun for nylig er blevet “opdaget”, er der ikke mange muligheder for at tage der ud på egen hånd. Så som de turister, vi jo trods alt er, endte vi på en vaske ægte kinesisk turisttur med guide og hele baduljen. Vi var bare glade for at komme ud og se stedet!

_MG_6193 Zhangye
Smuk udsigt udover bjergene… Der er jo ikke meget at sige andet end at nyde udsigten og billederne.

_MG_6190 Zhangye _MG_6176 Zhangye
_MG_6248 Zhangye

_MG_6230 Zhangye
_MG_6166 Zhangye
At få et hotel i Zhangye skulle blive et sandt mareridt. Stedet vi ledte efter var lukket, så vi endte med at lede i timevis efter et sted, der ikke fandtes. Til sidst var vi heldige og endte på dette lækre værelse 🙂

_MG_6279 Zhangye
Efter at have besøgt Zhangye og regnbuebjergene uden for byen satte vi kursen mod det tibetanske plateau, hvor vi resten af vores kinarejse ville rejse i de tibetanske pilgrimmes fodspor.

Dette indlæg blev udgivet i Østasien, Kina og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s