High Caucasus Mountains

Kaukasusbjergkæden er vild og uimødekommende men samtidig ufattelig smuk og dragende. Bjergene er de højeste i Europa og strækker sig fra Sortehavet i vest til Det Kaspiske Hav i øst. Vi lejede en bil i Tbilisi og kørte dybt ind i bjergene, til vi ikke kunne kommere længere ved den russiske grænse. Tag med på turen og se, om du kan lade være med at gøre Georgien til din næste rejsedestination.

_MG_9827Med sine 5047 meter er Mt. Kazbeg et af de højeste bjerge i Kaukasus og det 6. højeste bjerg i Europa. Højden og bjergets ikoniske form gør det til en klassiker blandt bjergbestigere i regionen. For os, der ikke bestiger bjerge, er der bare vildt smukt i området.
Vi indlogerede os hos en gammel dame ved navn Nunu i den lille by Kazbegi. Med udsigten på billedet herover, der er taget fra haven, kunne vi ikke andet end at elske det lille gæstehus. Morgenmaden blev serveret i Nunu’s køkken, og mens solen langsomt steg op mellem bjergene, varmede vi os på den gode te, det nybagte brød og de lune georgiske forårsruller.

_MG_9711
Turen fra Tbilisi til Kazbegi kan køres på en håndfuld timer, men vil man gøre udsigterne og de små byer retfærdighed, bør man sætte en hel dag af til rejsen. Det er mildest talt virkelig smukt. Billedet er taget fra samme rasteplads som de to næste billeder.

_MG_2635 Georgien
Familiebesøg fra Thomas’ forældre i smukke omgivelser.

_MG_9674
Et lille menneske og den store natur. Georgien er et af vores favoritlande i hele verden!

_MG_3202 Georgien
Fra den lille by Kazbegi er der rig mulighed for ture ud i de fantastiske bjerge. Vi tog et par ture op i Juta-Dalen, der løber parallelt med den georgisk-russiske grænse. Som vi kom længere og længere fra hovedvejen, kørte vi gennem små hyggelige landsbyer, hvor befolkningen stadig foretrækker heste frem for biler.

_MG_3121 Georgien
Asfalten blev hurtigt afløst af hullede grusveje, og vi måtte stille bilen og fortsætte til fods. Endnu en rytter overhaler Thomas’ forældre, der ved lyden af travende hove trækker ud mod rabatten.

_MG_2779 Georgien
Tilbage ved landsbyen Kazbegi begav vi os op i højderne for at se nærmere på klostret Gergeti. Tårnende over dalen og vores lille gæstehus flere hundrede meter nede, kunne man næppe forestille sig en smukkere placering. I aftenlyset fremstår stedet nærmest magisk.

_MG_2719 Georgien (1)
Vi klatrede lidt længere op ad bjerget og tog os en gedigen hoppetur med selvudløser i solnedgangen. Man bliver glad i låget af al skønheden på disse kanter!

_MG_2738 Georgien
Love, love, love…

_MG_9811 _MG_9817
Et par billeder fra en lille landsby i Juta-dalen. Til venstre tager vi et kig over stengærdet ind til svinestien der bl.a. består af en gammel bus, til højre et fint hus med udsigt til en million.

_MG_9861    _MG_9862
Når vi nu befandt os en kort køretur fra den georgisk-russiske grænse, kunne vi selvfølgelig ikke dy os for at se lidt nærmere på Rusland. Der har mildest talt været turbulens i forholdet mellem Georgien og Rusland – et iskoldt forhold, der kulminerede med den russiske invasion i 2008. Siden da var alle diplomatiske bånd kappet i årevis. Alligevel er grænsen mellem de to lande igen åben, og vi ærgerede os en smule over, at vi ikke havde et russiske visum i passet.

_MG_9734En glad og storgrinende mor i Georgien. Det kan vi li’!!

_MG_3194 Georgien
Vi slutter af med at dele synet at Juta-dalen med jer. De smukke efterårsfarver på træerne og i græsset fik landskabet til at gløde af varme, og de græssende heste på den oversvømmede eng sendte vores tanker på eventyr. Georgien er ufatteligt smukt og fedt at rejse i, og vi håber inderligt, at vi kan inspirere folk til at prøve noget nyt på fremtidige rejser.

Tak fordi du læste med!

Kærlighed fra Thomas og Pernille

Dette indlæg blev udgivet i Georgien, Mellem Øst og Vest og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s